Kerkdiensten in de provincie Fryslân

Zoek op: Plaats, kerkgenootschap of predikant

Kerkelijk nieuws

Duitse kerken: grondige reddingsoperatie nodig

21 april 2015

Hannover - Er moet een reddingsoperatie komen onder Europese verantwoordelijkheid om bootvluchtelingen op de Middellandse Zee te redden. Die oproep doen de Duitse kerken nadat er in de afgelopen week weer meer dan duizend migranten zijn verdronken bij hun 'vertwijfelde poging om naar Europa te gaan'.

Lees meer »

Fotowedstrijd Stichting Oude Groninger Kerken

21 april 2015

Groningen - Voor de vijfde keer houdt de Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK) een fotowedstrijd. Het thema is dit jaar: 'De kerk binnen en buiten'. De stichting daagt iedere (amateur)fotograaf op om foto's van één van de kerken of kerkhoven van de SOGK via de website in te zenden. Ook foto's van het interieur van kerken zijn dit jaar welkom. Lees meer »

Geschil bedreigt 'Lieteboek'

16 april 2015

Leeuwarden Een aantal auteurs wil dat de uitgave van het Friese Lieteboek, sjonge en bidde thús en yn tsjerke wordt stopgezet. Ze hebben dit gesommeerd aan de BV Liedboek, die de Nederlandse editie, die in 2013 uitkwam, heeft uitgegeven. Zaterdag is de presentatie van de Friese editie in de Grote Kerk in Leeuwarden. Het is de integrale uitgave van het Liedboek. Zingen en bidden in huis en kerk (2013). Lees meer »