Kerkdiensten in de provincie Fryslân

Zoek op: Plaats, kerkgenootschap of predikant

Kerkelijk nieuws

Zoektocht naar dagboeken en brieven uit 1944

28 juli 2014

Kampen - Het Archief en Documentatie Centrum (ADC) te Kampen is op zoek naar brieven en dagboekfragmenten uit het jaar 1944. In dat jaar scheurden de Gereformeerde Kerken in Nederland en ontstonden de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt).

Lees meer »

Theoloog Alister McGrath op predikantendag van PKN

25 juli 2014

Amsterdam - De theoloog Alister McGrath (Belfast, 1953), hoogleraar aan de Universiteit van Oxford, is op maandag 22 september de hoofdspreker op een landelijke predikantendag van de Protestantse Kerk. De dag is een nieuw initiatief en wordt aangeboden aan dienstdoende predikanten en kerkelijk werkers in actieve dienst binnen de Protestantse Kerk in het kader van het tienjarig bestaan van de PKN. Lees meer »

Onkruid vergaat. Over woede en verdriet na een ramp

19 juli 2014

Als een kille donkere schaduw verspreidde zich gisteren het nieuws van de vliegramp in Oekraïne over de wereld. ,,Een prachtige zomerse dag die in alle opzichten gitzwart eindigde", sprak premier Rutte. En net als miljoenen mensen zat ik sprakeloos voor de tv, waar reporters en deskundigen koortsachtig naar woorden zochten voor een gebeurtenis waar geen woorden voor zijn. Bijna driehonderd mensen in één klap weggevaagd, dat is niet te bevatten. Lees meer »