Kerkdiensten in de provincie Fryslân

Zoek op: Plaats, kerkgenootschap of predikant

Kerkelijk nieuws

Predikant in PKN in 2016 iets goedkoper

03 oktober 2015

Utrecht - In 2016 wordt een predikant voor PKN-gemeenten goedkoper. Door een overschot in de Centrale Kas Predikantstraktementen betalen gemeenten volgend jaar niet de verwachte 74.253 euro per fulltime predikant, maar 71.934 euro.

Lees meer »

Overvolle locaties zorgen voor conflicten

02 oktober 2015

Berlijn - Het nieuws dat de vice-voorzitter van de Duitse politiebond (Gewerkschaft der Polizei), Jörg Radeck, pleitte voor gescheiden opvang naar etniciteit en religie haalde in Nederland alle kranten. Lees meer »

Aartsbisschop Welby: geld voor velen tiran

01 oktober 2015

Londen - De aartsbisschop van Canterbury, Justin Welby, zet zijn missie voort om te zorgen dat de kerk menssen beter leert omgaan met het onderwerp 'geld'. Hij hield deze week een speciale kerkdienst voor vrijwilligers uit Anglicaanse parochies uit Londen en Liverpool die zich bezig houden met schuldhulpverlening in hun lokale gemeenschappen. ,,De christelijke relatie en verhouding tot geld was op zijn zachts gezegd ambivalent.'' Welby, die zelf ooit een topbaan in de olie-industrie had, stelde dat geld ,,een heerser en tiran was in het leven van velen''. Lees meer »