Kerkdiensten in de provincie Fryslân

Zoek op: Plaats, kerkgenootschap of predikant

Kerkelijk nieuws

Donner: jubileumboek NBG is een monument

28 januari 2015

Den Haag - De geschiedenis van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) is een geschiedenis van tweehonderd jaar vergaderen en polderen, tussen behoud en modernisering, tussen prediking of zending, tussen orthodoxie en toegankelijkheid. Het is een geschiedenis van hoe wij dingen doen in Nederland. Dat zei oud-minister Piet Hein Donner bij de presentatie van het jubileumboek De wereld in. Nederlands Bijbelgenootschap 1814-2014 dinsdagmiddag in de Kloosterkerk in Den Haag. De vicepresident van de Raad van State nam het eerste exemplaar van het boek in ontvangst. Zijn verre voorganger politicus Gijsbert Karel van Hogendorp, destijds ook vicepresident van de Raad van State, richtte in 1814 de Haagse afdeling van het Bijbelgenootschap op in de Kloosterkerk.

Lees meer »

Elfstedentocht voor training en inspiratie jeugdleiders

26 januari 2015

Leeuwarden - Hoe houd je als kerk jongeren betrokken bij het geloof?. Relationeel jongerenwerk is een sleutel, is de overtuiging van Robert Colijn van Youth for Christ Noord-Nederland. Gemakkelijk is dat echter niet. Daarom houdt hij volgende maand een Elfstedentocht om jongerenwerkers te bemoedigen en te trainen in relationeel jongerenwerk. Lees meer »

Kerk en Wereld per 1 januari opgeheven

23 januari 2015

Leeuwarden - Stichting Kerk en Wereld is per 1 januari als zelfstandige stichting opgeheven. Dat is gisteren door het bestuur van Kerk en Wereld bekendgemaakt. Na het voeren van procedures bij de kerkelijke en de burgerlijke rechter tegen het besluit van de Kleine Synode om de stichting Kerk en Wereld te beëindigen, heeft het bestuur zich nu neergelegd bij de synodebeslissing. ,,Het bestuur van Stichting Kerk en Wereld heeft zijn uiterste best gedaan om Kerk en Wereld als zelfstandige stichting te behouden, maar dat is helaas niet gelukt'', aldus voormalig bestuurslid Ardin Mourik. Lees meer »