Kerkdiensten in de provincie Fryslân

Zoek op: Plaats, kerkgenootschap of predikant

Kerkelijk nieuws

Bisdom München-Freising: 6 miljard aan vermogen

15 juli 2016

München - Bijna 6 miljard euro. Dat is het gezamenlijke vermogen van het Duitse aartsbisdom München-Freising. Het bedrag werd onlangs bekendgemaakt na een eigen inventarisatie van het diocees in Zuid-Duitsland. Het geld is in drie stichtingen ondergebracht die er voor moeten zorgen dat het geld gebruikt waar het voor is geoormerkt, zoals zielzorg, evangelisatie en onderwijs.

Lees meer »

Wanhoopsoffensief

15 juli 2016

Vrijdag kunnen leden van de Tweede Kamer nog eens een proefritje maken in de Transrapid op de proefbaan bij Lathen in Duitsland, op uitnodiging van de Groningse Commissaris van de Koningin Alders. Een laatste offensief' voor aanleg van een magneetzweefbaan (MZB), noemden we dat zo neutraal mogelijk in een nieuwsbericht. Het had gerust een wanhoopsoffensief' mogen heten. Niet eens omdat het laatste sprankje hoop verkeken zou zijn op een gunstige kabinetsbeslissing over de bouw van een MZB-Zuiderzeelijn. Het is vooral de methode van promotie, die getuigt van een blijkbaar wanhopige gemoedstoestand. Als alle rationele overwegingen voor dit miljardenproject zijn weerlegd, rest er kennelijk nog maar één verkoopargument: de gebruikerservaring. Kijk eens hoe futuristisch hij toont, ruik eens hoe comfortabel, voel eens hoe stil hij zijn topsnelheid haalt. En dan zal volgende week maandag het Hoofd Verkoop van het Transrapid-consortium dat de MZB wil bouwen nog eens proberen uit te leggen dat het echt voor 10 miljard kan, en dat onderzoekers die een bedrag van 15 miljard voorspellen heus te somber zijn. Lees meer »

Tunneltrein alternatief voor de Zuiderzeelijn

15 juli 2016

Sneek - Een snelle treinverbinding tussen het Noorden en Amsterdam kan over bestaand spoor. Dat zegt pastoor Van Ulden uit Sneek. Hij bedacht de IJsselmeerlijn: een treinverbinding tussen Groningen en Amsterdam - onder het IJsselmeer door - die ongeveer de helft minder geld kost dan de Zuiderzeelijn. Lees meer »