Kerkdiensten in de provincie Fryslân

Zoek op: Plaats, kerkgenootschap of predikant

Kerkelijk nieuws

Friese Startavond met hoogleraar Stefan Paas

25 augustus 2016

Drachten - De gezamenlijke provinciale besturen in Fryslân van de Confessionele Vereniging, de Gereformeerde Bond, het Confessioneel Gereformeerd Beraad en het Evangelisch Werkverband hebben prof. dr. Stefan Paas gestrikt voor hun gezamenlijke Startavond, op 21 september. Aan het begin van het kerkelijk seizoen houden de vier organisaties altijd een bezinningsavond waarbij de actualiteit met geloven en theologie wordt verbonden.

Lees meer »

Ook Nederlandse 'Terugkeer-zondag'

24 augustus 2016

Amersfoort - Net als in Engeland komt er in Nederland mogelijk een Back to Church Sunday. Een speciale dag waarbij geprobeerd wordt om mensen die lang niet (meer) in de kerk zijn geweest te bewegen om terug te keren. In Nederland zou het initiatief 'Weer thuis in de kerk' moeten gaan heten. Op vrijdag 23 september houdt de Raad van Kerken in Nederland een bijeenkomst in Amersfoort met Michael Harvey om te horen wat de Engelse ervaringen zijn met het initiatief. De verkenning moet duidelijk maken of er ook in ons draagvlak is voor de speciale themazondag. Lees meer »

Oude Bambino-bouwstenen gevraagd voor Kerkendag

23 augustus 2016

Harlingen - Op zondag 2 oktober wordt in Harlingen de Provinciale Kerkendag gehouden. Voor de kinderactiviteiten is de organisatie op zoek naar zogenaamde Bambino- bouwstenen. ,,Vele ouderen zullen zich nog de plastic stenen herinneren waarmee ze in hun jeugd gespeeld hebben, maar die het veld moesten ruimen toen Lego de markt veroverde", aldus coördinator ds. Cees Glashouwer . Lees meer »