Kerkdiensten in de provincie Fryslân

Zoek op: Plaats, kerkgenootschap of predikant

Kerkelijk nieuws

Vrijgemaakte kerk Franeker doet mee aan koopzondag

08 december 2014

Franeker - Tijdens de kerstmarkt in Franeker, komende zondag, zijn niet alleen winkels en kramen in de binnenstad open. Het winkelende publiek kan ook terecht in De Voorhof, het kerkgebouw aan de Voorstraat. De kerk schenkt gratis koffie en thee met een kerstkransje, en biedt wandelaars een gerieflijke plek om even te zitten, een praatje aan te knopen of van de toiletten gebruik te maken.

Lees meer »

Duitse kerk zoekt 'reformatiesongs' voor 2017

01 december 2014

Hannover - Bij het Reformatiejubileum in 2017 moeten nieuwe liederen klinken. De Evangelische Kirche Deutschland (EKD), het grootste protestantse kerkverband van Duitsland, en de Deutsche Kirchentag zijn op zoek naar 'reformatiesongs'. Ze schrijven een wedstrijd uit voor geloofsliederen voor een gemeenschappelijke liederenbundel. Lees meer »

Geslaagd Gospel Event krijgt vervolg

01 december 2014

Leeuwarden | Het Gospel Event Leeuwarden dat zaterdagavond in kerkgebouw De Fontein in Leeuwarden werd gehouden, krijgt volgend jaar een vervolg. Met 270 bezoekers en een enthousiast projectkoor van veertig leden is het project geslaagd, zegt Geert Luinstra van gospelkoor The Young Christian Singers uit Leeuwarden. Lees meer »