Kerkdiensten in de provincie Fryslân

Zoek op: Plaats, kerkgenootschap of predikant

Kerkelijk nieuws

De komst van 'The Passion' is een buitenkansje voor Leeuwarden

13 oktober 2016

Leeuwarden - Op verschillende locaties in Leeuwarden zullen op 13 april 2017 fragmenten uit het verhaal over de laatste uren van Jezus nagespeeld worden. De scenes worden van betekenis voorzien en aangevuld met bekende, moderne muziek. De liederen worden voornamelijk gezongen door hoofdrolspelers Jezus, Maria, Petrus en Judas, vertolkt door bekende Nederlanders. Parallel hieraan draagt een stoet mensen in processie een lichtend kruis door de stad naar de hoofdlocatie waar het verhaal tot zijn hoogtepunt komt. In Leeuwarden zal dat op het Zaailand zijn, bij het Fries Museum.

Lees meer »

Inspirerend ontspannen tijdens kerkelijk Inspiratiefestival op Terschelling

13 oktober 2016

Als een cadeautje moet het gezien worden - voor jezelf en voor elkaar. Zonder kramp bomen over krimp, over samenwerken, pionieren, over toekomst. Je ontspannen laven aan lezingen, aan muziek, aan theater. Of aan de natuur, de rust en de stilte op het land aan de overkant. En natuurlijk zal er gevierd worden in diverse diensten, geënt op verschillende tradities. Lees meer »

Bisschop: Aleppo is het nieuwe Berlijn

11 oktober 2016

Aleppo - De Syrische stad Aleppo is het nieuwe Berlijn, een gedeelde stad in oost en west. Dat zegt de maronitische bisschop Joseph Tobji. ,,De mensen leven hier dagelijks met de dood voor ogen. Je weet nooit wanneer en of je door een bom of kogel getroffen kan worden." Hij maakt de vergelijking met de Duitse stad die velen nog kennen: Berlijn, toen gedeeld door de Muur en het communisme tegenover het Westen. In Aleppo is de scheidslijn bepaald door geweld. ,,Het oostelijk deel wordt beheerst door de terroristen en het westelijk deel is in handen van de militairen van de regering van Assad." De meeste mensen, anderhalf miljoen, wonen in het westelijk deel, en daar bevinden zich ook nog christenen. Aleppo was ooit een van de belangrijkste christelijke steden in het land. In Oost-Aleppo wonen rond de 250.000 tot 300.000 mensen in een totaal kapotgeschoten stad. Kortgeleden werd een Armeens-katholieke kerk er nog gertroffen. ,,Een maronitische kerk is er al heel lang niet meer", verzucht de bisschop. Lees meer »