Kerkdiensten in de provincie Fryslân

Zoek op: Plaats, kerkgenootschap of predikant

Kerkelijk nieuws

'Vrouwenbijbel' verschenen

16 september 2016

Gouda - In de Janskerk in Gouda is gisteravond de Vrouwenbijbel gepresenteerd. Dat gebeurde met een programma met lezingen, video, interviews en muziek. Meer dan honderd vrouwen hebben aan de speciale doelgroepbijbel meegewerkt, die als vertaling De Herziene Statenvertaling heeft.

Lees meer »

CH Leeuwarden laat Valetta in 2018 voorgaan

16 september 2016

Leeuwarden - De opening van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 is een week na de opening van Valletta 2018. Valletta en Leeuwarden zijn in 2018 samen Culturele Hoofdstad van Europa. Dat Valletta op Malta eerder mag, is in goed overleg gegaan, zegt Lieven Bertels, directeur van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018. De opening in Leeuwarden vindt plaats op 27 januari 2018, op Malta begint het op 20 januari. Lees meer »

Inzet PThU: constructieve theologie en brede samenwerking

05 september 2016

Utrecht - ,,Wij willen allround protestantse theologie bedrijven. Protestantse kerken en andere organisaties voorzien van uitstekend geschoolde, vakbekwame theologen, en wij willen aan de samenleving duidelijk maken dat theologische vragen en antwoorden van wezenlijk belang zijn." In deze termen zette Mechteld Jansen, rector van de universiteit die predikanten opleidt voor de Protestantse Kerk in Nederland (PKN), de agenda van de universiteit neer in haar rede bij de opening van het academisch jaar. Zoals inmiddels traditie, werd deze plechtigheid gehouden in de Janskerk, in het centrum van Utrecht. Lees meer »