Kerkdiensten in de provincie Fryslân

Zoek op: Plaats, kerkgenootschap of predikant

Kerkelijk nieuws

Tsjerkepaad is even op verhaal komen

27 juni 2016

De dertiende editie van de grootste open kerken-route van ons land begon met zo'n 120 bezoekers in D’Alde Wite - de prachtige monumentale kerk van Dronryp. Die heet nu Salviuskerk, maar in de volksmond geldt nog altijd de geliefkoosde naam. Dat is misschien wel precies waar het om draait als het gaat om godshuizen. Het zijn gebouwen die verbonden zijn met een lange geschiedenis, een levensverhaal van mensen. De tegeltjeswijsheid 'van 't concert des levens, krijgt niemand een program’ zou bij menige kerkdeur als ingangsspreuk kunnen hangen. Kerken zijn plekken waar het leven in alle facetten naar voren komt - een compositie die je zelf vaak niet in de hand hebt.

Lees meer »

12 miljoen euro aan inkomsten voor Open Doors

24 juni 2016

Ermelo - Dat blijkt uit het deze week verschenen jaarverslag over 2015, van de organisatie gevestigd in Ermelo. De vervolging van christenen is heviger dan ooit. Open Doors volgt die ontwikkeling al jaren, en de signalen worden steeds duidelijker. Daardoor groeit de druk op lokale kerken en op de lokale werkers van Open Doors. Zij vragen dringend om Bijbels, onderwijs en ondersteuning. Als reactie hierop breidt de organisatie haar werk wereldwijd fors uit, blijkt uit het jaarverslag. Lees meer »

Tsjerkepaad 2016: deuren gaan weer open

21 juni 2016

Leeuwarden - Voor veel Friezen - en mensen buiten de provincie - is het inmiddels een traditie in de zomer: Tsjerkepaad. De open-kerkenroute beleeft dit jaar de dertiende editie. Thema is 'kerk en muziek'. Lees meer »