Kerkdiensten in de provincie Fryslân

Zoek op: Plaats, kerkgenootschap of predikant

Kerkelijk nieuws

Studiedag in Amsterdam over pelgrimeren

26 maart 2015

Amsterdam - Aan de Vrije Universiteit in Amsterdam wordt 16 april een studiedag over pelgrimeren gehouden. Pelgrimeren is een eeuwenoud, wereldwijd verschijnsel. In vele religies neemt het een belangrijke plaats in de beleving van de gelovigen in.

Lees meer »

Aldo Cavalli benoemd als nieuwe pauselijk nuntius

24 maart 2015

Utrecht - Paus Franciscus heeft aartsbisschop Aldo Cavalli tot apostolisch nuntius in Nederland benoemd. Dat is gisteren bekendgemaakt door de Nederlandse Bisschoppenconferentie. Cavalli was eerder nuntius in Malta en Libië, waar hij sinds de eerste helft van 2013 als pauselijk vertegenwoordiger werkzaam is geweest. Hij volgt in Nederland mgr. André Dupuy op, die de 75-jarige leeftijd heeft bereikt. Lees meer »

Maffiosi horen niet in de kerk, vindt paus Franciscus

21 maart 2015

Napels - Paus Franciscus bezoekt vandaag Napels, nog steeds een van de belangrijkste maffiabolwerken in Italië. Hij zal een veroordeling van de Gomorra niet schuwen, zo is de verwachting. Het wordt weliswaar geen latertje, maar wel een lange dag. Vanochtend om zeven uur is hij in Vaticaanstad in een helikopter gestapt. De terugkeer is vanavond rond de klok van zeven voorzien. Het is wel zeker dat de paus in de loop van vandaag fel zal uithalen naar de georganiseerde misdaad, met name de maffia: de opperherder in het wit die zijn zwarte schapen de oren wast. Maffiosi horen niet in de kerk, vindt de paus. Hij stelde eerder maffiaboeven voor de keus: óf je kiest voor Christus, óf voor het kwade. En die twee gaan niet samen. Lees meer »