Kerkdiensten in de provincie Fryslân

Zoek op: Plaats, kerkgenootschap of predikant

Kerkelijk nieuws

Geen boordje, maar een verhaal dat de storm heeft doorstaan

26 september 2014

Ik voelde me afgelopen maandag een beetje een farizeïsche Jona die is afgedaald in het scheepsruim van het schip terwijl hij eigenlijk naar Mokum moest. Ik was namelijk niet op de predikantendag van de PKN. Deze Jona heeft lang getwijfeld. En met die twijfel kijk ik nu even naar mijzelf in de spiegel. Ik heb het een beetje moeilijk met mijn kerk. Ik kan er niets aan doen, maar ik zeg het toch maar heel eerlijk.

Lees meer »

Avond voor Leeuwarder diakenen over zorg in 2015

25 september 2014

Leeuwarden - Het Diaconaal Platform Leeuwarden (DPL) houdt donderdag 25 september voor het eerst een avond voor alle diakenen en diaconaal werkenden in Leeuwarden. Centraal staat de decentralisatie van overheidstaken naar gemeenten. Lees meer »

Groningen wil Friese rechtbank niet

24 september 2014

Leeuwarden - Leeuwarden en Fryslân lijken te kunnen rekenen op Groningen als het gaat om het behoud van de complete rechtbank in Leeuwarden. Belangrijke politici uit de buurprovincie geven aan de status van Leeuwarden als hoofdstad van justitie in het Noorden te willen behouden. Vorige week werd bekend dat het rechtbankbestuur kantoorfuncties van Leeuwarden en Assen naar Groningen wil verplaatsen. Formeel omdat zo een kwaliteitsslag gemaakt kan worden. Lees meer »