Kerkdiensten in de provincie Fryslân

Zoek op: Plaats, kerkgenootschap of predikant

Kerkelijk nieuws

Onkruid vergaat. Over woede en verdriet na een ramp

19 juli 2014

Als een kille donkere schaduw verspreidde zich gisteren het nieuws van de vliegramp in Oekraïne over de wereld. ,,Een prachtige zomerse dag die in alle opzichten gitzwart eindigde", sprak premier Rutte. En net als miljoenen mensen zat ik sprakeloos voor de tv, waar reporters en deskundigen koortsachtig naar woorden zochten voor een gebeurtenis waar geen woorden voor zijn. Bijna driehonderd mensen in één klap weggevaagd, dat is niet te bevatten.

Lees meer »

Kerk Nijland krijgt historische familiebijbel

19 juli 2014

Nijland - Dankzij een gulle schenking heeft de Protestantse Gemeente Nijland sinds deze week weer een eigen historische kanselbijbel. Lees meer »

Paus Franciscus op de koffie bij evangelische pastor

17 juli 2014

Volgende week zaterdag, 26 juli, gaat paus Franciscus op de koffie bij zijn oude kennis en goede vriend Giovanni Traettino, een evangelische pastor in Caserta, even ten noorden van Napels. Het wordt een bliksembezoek; 'een ochtend hooguit', laat de Vaticaanse woordvoerder pater Lombardi weten. 'En nog wat', benadrukte hij, 'het wordt een eenvoudig, strikt privé-bezoek.' Gewoon, op de koffie, de kerk bekijken, even bijpraten en weer weg. Lees meer »