Kerkdiensten in de provincie Fryslân

Zoek op: Plaats, kerkgenootschap of predikant

Kerkelijk nieuws

Teksteditie van 'Psalmen voor Nu'

01 augustus 2015

Leeuwarden - Er verschijnt dit najaar een teksteditie van Psalmen voor Nu. Het project dat eerder, in verschillende delen, op cd uitkwam is straks ook als handzame bundel verkrijgbaar. Alle 150 psalmen werden in het kader van het project 'Psalmen voor Nu' vanaf 2002 hertaald in toegankelijke taal en eigentijdse muziek. Veel psalmen hebben hun weg al gevonden naar de zondagse dienst; meerdere zijn opgenomen in het nieuwe Liedboek (2013) en de bundel Opwekking. Met de teksteditie wordt het nog makkelijker om met de psalmen in de gemeente aan de slag te gaan. De uitgave van Boekencenrum staat gepland voor oktober en gaat bijna 10 euro kosten.

Lees meer »

'Boek der Boeken' tijdens Deventer Boekenmarkt

29 juli 2015

Deventer - In Deventer vindt zondag de 27e editie plaats van de Deventer Boekenmarkt. De Protestantse Gemeente in Deventer en het Nederlands Bijbelgenootschap houden gezamenlijk de manifestatie 'Boek der Boeken' in de Grote- of Lebuinuskerk. Lees meer »

Nederlandse kerk Londen jubileert

29 juli 2015

Londen - De Nederlandse Kerk in Londen bestaat deze week precies 465 jaar. Zij is opgericht door vluchtelingen uit heel Europa, die vanwege hun protestantse geloof werden vervolgd. Koning Edward VI verleende hun gastvrijheid en schonk hun een kerkgebouw in Austin Friars. Zij is daarmee de oudste Nederlandstalige protestantse gemeente wereldwijd. Op deze zelfde plek wordt nog steeds elke week een dienst gehouden; door de week vinden er verschillende gespreksgroepen en lezingen plaats. Lees meer »