Kerkdiensten in de provincie Fryslân

Zoek op: Plaats, kerkgenootschap of predikant

Kerkelijk nieuws

Nieuw project Catharijneconvent toont rijkdom van kerken

06 februari 2016

Utrecht - Het Museum Catharijneconvent in Utrecht lanceert volgend jaar Het Grootste Museum van Nederland, een groot project waarbij rond de twaalf kerken worden opengesteld.

Lees meer »

Oproep moslimleiders: bescherm religieuze minderheden

01 februari 2016

Marrakesh - Islamitische landen moeten christenen en joden beschermen tegen vervolging en voor vrijheid van godsdienst voor hen zorgen. Lees meer »

Ontvang kunst in kerk als serieuze gast

30 januari 2016

Amersfoort - Het beeld is allang terug in de protestantse kerken. Dat constateerde dr. Anne Marijke Spijkerboer, protestants predikant in Rijswijk en sinds kort bijzonder hoogleraar in Groningen namens Op Goed Gerucht, vrijdag op een studiedag van deze theologenbeweging. Ze houdt zich bezig met het verband tussen kunst en theologie. Er gebeurt volgens haar heel wat in kerken op dit gebied. ,,Groepen waarin geschilderd wordt, pastoraat aan de hand van kunst, exposities in kerken, een kunstenaar die wordt uitgenodigd, excursies, lezingen, Bijbelgroepen met kunst", somde ze op. ,,Van alles komt er ook op de beamer voorbij, meer dan je soms als kerkganger bij kunt houden." Lees meer »