Kerkdiensten in de provincie Fryslân

Zoek op: Plaats, kerkgenootschap of predikant

Kerkelijk nieuws

Zuidelijke baptisten: fonds voor kerken die in brand zijn gestoken

04 juli 2015

Alpharetta - De North American Mission Board (NAMB) heeft een fonds in het leven geroepen voor kerken die uit racistische motieven in brand zijn gestoken. Het geld is bestemd voor wederopbouw, meldde de NAMB, de missionaire tak van de Zuidelijke Baptisten in de Verenigde Staten, op zijn website.

Lees meer »

Prof. Smalhout bracht Bijbelverhalen dichtbij

03 juli 2015

De donderdag overleden prof. dr. Bob Smalhout (87) was niet alleen vermaard als columnist van De Telegraaf. Door hem lazen velen de verhalen uit de Bijbel voor het eerst - of opnieuw - met andere ogen. Lees meer »

Vierde druk boek over kerkblijvers

02 juli 2015

Leeuwarden - Van het boek God is niet te vangen (Skandalon) van Jan Offringa en Evert van Baren met 'onorthodoxe gesprekken over veranderend geloof' is onlangs de vierde druk verschenen. Veertien kerkblijvers vertellen hoe hun geloof door de jaren heen is veranderd. Wat raakten ze kwijt, wat kwam daarvoor in de plaats? Ds. Jan Offringa was hun gesprekspartner. Door het hele land gingen gespreksgroepen met het boek aan de slag. In ruim een jaar tijd zijn al meer dan drieduizend exemplaren verkocht. ,,We missen in de kerk soms de vrijmoedigheid om te spreken over de vragen en twijfels die mensen hebben'', meent hij. De kerk zou een sfeer moeten creeëren waar dan wel kan. Lees meer »